Ikväll kom systrna Sundell på besök och jag bjöd på lite middag och en äppelpaj. Jag är egentligen inte så förtjust i äppelpaj då jag tycker äpplerna får en konstig konsisten lite för mjukt på något sätt. Så jag tänkte jag skulle ha i något i degen som skulle göra det mer knaprigt och vad passar inte bättre än sirap. Testade det och det blev riktigt gott faktikst, recept på det kommer i ett annat inlägg. För nu tänkte jag dela med mig av psatarätten. 
 
- Fusilli pasta 
- En burk körsbärstomater 
- En burk soltorkadetomater tapenad 
- En matsked grekisk yoghurt
- Ett halvt blomkåls huvud
- En rödlök 
- Soltorkade tomater 
- Vitlök 
- Salt och peppar 
- 200g Serrano skinka
- 2pkt Mozarella
 
Skär tomaterna och blomkålen i bitar, hacka löken fint. Koka pastan, samtidigt stek rödlöken och vitlöken. När löken har fått en färg sänkt värmen och häll ner tomaterna, tapenaden och de soltorkade tomaterna och krydda efter smak. När pastan har ungefär 5 minuter kvar av koktiden häll i blomkålen i vattnet och koka klart. När pastan och blomkålen är klar häll av vattnet och tillsätt tomatblandningen och den grekiska yoghurten. 
Rulla serrano skinkan och skär mozarellan i bitar och servera tillsammans med pastan. 
 
Det räcker ungefär till fyra personer och smakade jättegott, ett plus är att det gick snabbt att laga.