Hej och välkommna till min nya blogg! Dagen till ära och mina kompisars önskningar så har jag tagit mig i kragen och skaffat en mat och inredningsblogg, men kommer själkvlart slinka in lite av varje också! 

Så idag efter min föreläsning på universietet så var det dags för det årliga kanelbullebaket! Jag använde mig av recpetet på baksidan av kungsörnens mjölpaket minus kardemumman alltså ett väldigt klassiskt recept som funkar i alla  lägen!

Ingredienser till 40 bullar

150 g Smör eller margarin 
5 dl Mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl Vitsirap
1/2 Tsk salt
800g Mjöl (1,4 l)

Kanelfyllning
Kanel
Socker
Smör 
Detta ser man efter eget behov

Värm mjölken till 37°C , enklast är att känna av med fingert, Smula sedan ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i bitar, sirap och salt. Mät upp mjölet, häll det luftigt direkt ur påsen och knåda tills degen inte sätter sig på kanterna. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. Knåda den lätt på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar, kavla ut varje del till en avlång rektangell. Smöra ut smöret och häll på socker och kanell i valfri mängd och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i hälften sen hälften av dem hälften osv tills de är bra storlek på bullarna. Lägg dirket på plåt eller i bullformar och låt jäsa ca 15 min, pänsla på med vispat ägg och strö pärlsocker på och grädda tills bullarna är gyllenbruna(ca 5-10 min) i 225-250°C. 
Låt svalna och servera med iskall värmlands mjölk!