

Samma recept som saffransbullarna i julas fast här skippar vi saffran o kan ha på lite kanel istället. Så en vanlig bulldeg
5dl rumsvarm mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
1 ägg
2 msk vaniljsocker
1 g saffran (2 pkt)
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
ca 15 dl mjöl
Börja med att smula i jästen i mjölken i en bunke, rör sedan i resten av de torra ingredienserna och ägget tills jästen har löst upp sig. Tillsätt smöret i bitar och mjölet tills degen släpper ifrån kanterna.
Trä plastfolie över bunken och låt jäsa i ca 1 timme.
Under tiden gör du iordning fyllningen som består av
200g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
(Kanel om du vill ha kanelbullar)
vispa ihop allt detta med en elvisp så blandningen blir slät.
När degen har jäst så delar du den i två delar och kavlar ut den stort, smöra på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ungefär 3 cm skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör samma sak med andra halvan och låt dem stå och jäsa ytterligare några minuter. Sätt ungen på 225°C och gör iordning ett sockerlag.
1dl socker
1 dl vatten
blanda och vispa tills sockret har löst upp sig.
Grädda bullarna i 9 minuter tills dem har fått en fin färg, när du har tagit ut bullarna pensla på sockerlaget och häll på störsocker.
Sockerlaget gör att fukten i bullarna behålls och dem blir exta saftiga.

Nu är det bara att bjuda hem familj och vänner på ett par riktigt goda bullar!