Samma recept som saffransbullarna i julas fast här skippar vi saffran o kan ha på lite kanel istället. Så en vanlig bulldeg

5dl rumsvarm mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
1 ägg
2 msk vaniljsocker 
1 g saffran (2 pkt)
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
ca 15 dl mjöl
 
Börja med att smula i jästen i mjölken i en bunke, rör sedan i resten av de torra ingredienserna och ägget tills jästen har löst upp sig. Tillsätt smöret i bitar och mjölet tills degen släpper ifrån kanterna. 
Trä plastfolie över bunken och låt jäsa i ca 1 timme. 
 
Under tiden gör du iordning fyllningen som består av 
 
200g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl florsocker 
2 msk vaniljsocker 
 (Kanel om du vill ha kanelbullar) 

vispa ihop allt detta med en elvisp så blandningen blir slät.
 
När degen har jäst så delar du den i två delar och kavlar ut den stort, smöra på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ungefär 3 cm skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör samma sak med andra halvan och låt dem stå och jäsa ytterligare några minuter. Sätt ungen på 225°C och gör iordning ett sockerlag.
 
1dl socker 
1 dl vatten 
blanda och vispa tills sockret har löst upp sig. 
 
Grädda bullarna i 9 minuter tills dem har fått en fin färg, när du har tagit ut bullarna pensla på sockerlaget och häll på störsocker. 
Sockerlaget gör att fukten i bullarna behålls och dem blir exta saftiga.

Nu är det bara att bjuda hem familj och vänner på ett par riktigt goda bullar!